Motortransport var först i Sverige inom branschen.

Bolaget bildades redan 1961 och kan se tillbaka på snart 40 spännande år. Vi har på nära håll kunnat följa den tekniska utvecklingen inom bilbranschen under dessa fyra decennier. Från det tidiga 60-talets PV:s till dagens moderna bilar. Från 25 000 transporterade bilar det första året, till dagens halva miljon. Principen är dock densamma nu som då. Vi levererar stora mängder bilar över Sverige, snabbt, säkert och smidigt.

Den första trailern inköptes i USA 1961 och året därpå var verksamheten igång. Redan 1964 var vi uppe i 150-160.000 levererade bilar. 1970 startade P.D.I- verksamheten i Södertälje, som numera drivs av AB Scandinavian Motorcenter och 1971 övertogs P.D.I- anläggningen i Trelleborg. 1973 började vi transportera bilar på egna järnvägsvagnar.

För att sammanfatta våra fyra decennier på fältet kan man se det på följande vis:
  • 60-talet: Motortransport föds
  • 70-talet: P.D.I-verksamheten startar
  • 80-talet: Järnvägstrafiken utvecklas
  • 90-talet: Vi börjar med täckta järnvägsvagnar och billaster

Vi är inne i dataåldern.
Kraven på oss har ökat i takt med utvecklingen av direktproduktionen i bilbranschen, men det är något som känns sporrande och egentligen enbart positivt. Motortransport har visat sig vara en flexibel organisation som lätt anpassar sig efter förändringarna på marknaden och efter våra kunders önskemål.


Detta är Motortransports första broschyr. Tekniken har utvecklats en del sedan den trycktes, men konceptet bakom våra biltransporter är detsamma än idag.

FÖR MUSEN ÖVER BILDERNA FÖR ATT SE
STÖRRE FOTON FRÅN VÅRT BILDMUSEUM >>